En legende besøker Ålesund kirke


Lørdag 14. august tar Arve Tellefsen med seg TrondheimSolistene til Ålesund for konsert.

 

Foto: Pressefoto

Det blir konsert med den legendariske fiolinisten Arve Tellefsen i Ålesund kirke lørdag 14. august klokka 20.00. Konserten er en del av festivalen Fjord Cadenza, og vi er beæret over å ta imot Tellefsen og TrondheimSolistene.

Den 84 år gamle trønderen er utdannet ved musikkonservatoriet i København, og debuterte i Universitetets aula i Oslo i 1959. Hans første albumutgivelse kom i 1965 sammen med pianisten Robert Levin, og hadde tittelen "Air Norwegian". Siden den gang har han vært med på intet mindre enn 45 albumutgivelser, mottatt fem Spellemannpriser og fått statue i Trondheim. Tellefsen har også mottatt en rekke priser, og ble i 1994 utnevnt til kommandør av St. Olavs orden.

Med seg til Ålesund kirke har han TrondheimSolistene, som er et internasjonalt anerkjent kammerorkester etablert i 1988. Også TrondheimSolistene har vunnet flere Spellemannpriser og vært med på et titalls albumutgivelser. Orkesteret har en rekke samarbeid med kjente artister på CV-en og spilt i både Frankrike, Tyskland, England og USA.

Billetter til konserten kjøper du her.

 

Tilbake